TV Krant

  • article/1Werner.jpg

    De mooiste wegen

    In alweer het vijfde seizoen stapt Werner Budding, ook wel ‘Val Kilmer op wielen’ genoemd, in een nieuwe, door de fabrikant aangeboden auto en gaat hij op zoek naar de mooiste wegen die hij kan vinden. Dat kan over de hele wereld zijn, zo leerden ons de vorige vier seizoenen. Het is een beproefde, geslaagde combinatie van een reisprogramma en een autoprogramma. In elke aflevering ontmoet hij wederom Roy Bolks van Metropole Classics, die de deur voor hem openhoudt van een unieke of bijzondere oldtimer uit de collectie. Roy stippelt elke week een niet-alledaagse route uit om er een stukje mee te toeren. Lees meer >
  • article/image0b2a_834e3a8b-45c8-4b68-8cb2-846f45bea14d.jpg

    Sterren op het doek

    De drie kunstenaars in ‘Sterren op het doek’ portretteren deze week drievoudig olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo. Ranomi won één keer goud in Peking (2008) en twee keer in Londen (2012). Drie jaar geleden is ze gestopt met wedstrijdzwemmen. Inmiddels staat ze voor een andere uitdaging: ze verwacht binnenkort haar eerste kind, een meisje. De zwangerschap ging gepaard met veel onzekerheid, want ze heeft al enkele miskramen achter de rug. Spannende tijden dus voor Ranomi en haar man Ferry Weertman. Hij is trouwens ook een oud-topzwemmer; hij werd olympisch kampioen openwater- zwemmen in Rio de Janeiro (2016). Als dat geen zwemtalentje oplevert… Lees meer >
  • article/1imageb657_d1c32ee5-2a6c-49fe-baf1-00ca316cd4d9.jpg

    Oranje Van Boven - De keukens van de koning

    Yvette van Boven verdiept zich vandaag in de edele kunst van het bloemschikken. Ze neemt een kijkje in de bloemenkamer, waar de vaardige medewerkers fleurige decoraties verzorgen voor staatsbanketten en andere koninklijke ontvangsten. Binnen no-time leert ze zelf hoe ze bloemstukken maakt als een pro. Verder gaat ze op onderzoek uit in de wijnkelder, waar de sommelier haar alle ins en outs vertelt over de keuze van de wijn, en uiteraard duikt Yvette ook nog de keuken in. Ze maakt een gerecht dat geserveerd werd op een bijzonder moment in het leven van prinses Juliana op Paleis Noordeinde. Lees meer >