TV Krant

SERIE

House


RTL 8 herhaalt vanaf vandaag ‘House’. Toen deze ziekenhuisserie in 2012 eindigde dacht iedereen dat titelrolspeler Hugh Laurie (Gregory House) zou stoppen met acteren, want dat had hij aangekondigd. Na een korte break kwam hij daarop terug en dook hij op in o.a. ‘Veep’ en ‘All the light we cannot see’. Ook leende de nu 65-jarige acteur zijn stem aan series en documentaires.

Nog steeds actief

Ook de andere acteurs zijn na hun optreden in de serie niet op hun lauweren gaan rusten. Lisa Edelstein (endocrinoloog Lisa Cuddy, tevens het tijdelijke liefje van House, 2e v. rechts) stapte na zeven seizoenen op. Vervolgens speelde ze in ‘Girlfriends’ guide to divorce’ en daarna in ‘The good doctor’. Ze acteert nog steeds. Robert Sean Leonard (James Wilson, Gregory’s beste vriend, r.) acteert nog sporadisch; hij heeft het druk met zijn theaterproductiebedrijf.

Acteren en regisseren

Voor Olivia Wilde (niet op de foto), die Remy ‘Thir­teen’ Hadley vertolkte, bleek ‘House’ een springplank naar succes: ze schitterde in verschillende producties, waaronder de HBO-serie ‘Vinyl’, en ging regisseren. Op de set van het door haar geregisseerde ‘Don’t worry darling’ (2022) ontmoette ze zanger-acteur Harry Styles, met wie ze twee jaar een relatie had. Ook Jennifer Morrisson (Allison Cameron, 2e v. links) beproefde haar geluk als regisseur. Inmiddels heeft ze negen series op haar naam staan die ze geheel of gedeeltelijk heeft geregisseerd. Ook op de foto: Omar Epps (links) als Taylor Foreman en Jesse Spencer (achteraan) als Robert Chase.

MAANDAG 29 JULI | RTL 8 | 19.30 uur