TV Krant

Expeditie Cupido (2024)


Scherm_afbeelding_2024-07-16_om_20.36.18.png
De opnamen van het populaire ‘Expeditie Cupido’ worden plots geteisterd door een hevig noodweer, waardoor de deelnemers en de crewleden moeten samenwerken om te overleven. Haat en nijd, maar ook romantiek en liefde steken de kop op.

De komedie ‘Expeditie Cupido’ draait om het gelijknamige (fictieve) dating-survival-programma, waarin de deelnemers op een tropisch eiland de strijd met elkaar aangaan. We spraken met Leo Alkemade, die de arrogante presentator Morris neerzet.

Leo, hoe zou je Morris omschrijven?
“Morris vindt het erg prettig om ‘in charge’ te zijn: het is zijn show, iedereen is inwisselbaar behalve hij, is z’n idee. Morris is naast arrogant en ijdel ook een nare presentator als het gaat om emoties losweken bij de kandidaten. ‘Je merkt toch zelf ook dat niemand in de groep jou leuk vindt, hoe voelt dat?’, dat soort vragen. Ontzettend leuk om te spelen.”

Waar haalde je de inspiratie vandaan?
“Dennis Weening, oud-presentator van ‘Expeditie Robinson’, is een goede vriend van mij. Dus ik had hem in mijn hoofd toen ik Morris ging vormgeven. Ik heb er een enorm uitvergrote versie van Dennis van gemaakt, die helemaal vol is van zichzelf. Deze Dennis Weening 2.0 is zeker niet zoals de echte Dennis! Ik heb overigens zelf in 2014 meegedaan aan ‘Expeditie Robinson’. Na twee weken heb ik de handdoek in de ring gegooid. Ik zat dagenlang alleen op afvallerseiland en mijn benen waren kapotgebeten door zandvlooien. Ik vroeg: Mag ik naar huis? Dat mocht, gelukkig.”

Waarom moeten we naar ‘Expeditie Cupido’?
“De film, die is opgenomen op het Kroatische eiland Dugi Otok, ziet er prachtig uit. De actie, komedie en romantiek zijn prima in orde. En er zit een boodschap in: als er iets wezenlijks ernstigs gebeurt, ben je tot elkaar veroordeeld. Je moet het samen redden, dus wees gewoon lekker lief voor elkaar.”

Vandaag op TV