TV Krant

Trap (2024)


Scherm_afbeelding_2024-07-26_om_16.29.51.png
Voor regisseur M. Night Shyamalan is filmen een familie-uitje. ‘The watchers’ maakte hij samen met dochter Ishana en nu komt ‘Trap’ uit, waar zijn dochter Saleka aan meewerkte.

In 2006 verscheen ‘Lady in the water’, gebaseerd op een verhaaltje dat M. Night Shyamalan zijn dochters vertelde voor het slapen gaan. Destijds was de jongste van de drie kinderen nog maar drie jaar oud, nu zijn ze twintigers en helpen twee van hen papa een handje met zijn films. In juni verscheen ‘The watchers’, geregisseerd door dochter Ishana en geproduceerd door haar vader. Twee maanden later volgt ‘Trap’, bedacht door vader en dochter Saleka. Het verhaal gaat over een vader (Josh Hartnett) en een dochter (Ariel Donoghue) die een concert bijwonen en ontdekken dat het hele concert een val is, een vooropgezet plan om een seriemoordenaar te vangen.

Concertthriller
M. Night Shyamalan: “Mijn dochter en ik hebben het vaak over muziek en films. We wilden een manier bedenken om die kunstvormen te combineren en kwamen op het idee van een thriller die zich afspeelt tijdens een concert.” Saleka is singer-songwriter en schreef eerder al nummers voor haar vaders serie ‘Servant’ en de film ‘Old’. Logischerwijs speelt ze zelf de zangeres uit de film: Lady Raven.
Saleka: “We hebben een heleboel namen bedacht voor de zangeres, maar Lady Raven was mijn favoriet. De raaf is een symbool in onze familie en het is een dier dat duister is, maar ook majestueus en sterk. Het was ook heel leuk om in de stijl van dat personage popliedjes met een rauw randje te maken en outfits te bedenken met capes en enorme laarzen.” M. Night Shyamalan heeft nog een derde dochter, Shivani, dus wellicht dat we in de toekomt ook een samenwerking met zijn jongste dochter gaan zien.

Vandaag op TV