TV Krant

Alien: Romulus (2024)


Scherm_afbeelding_2024-08-02_om_13.56.04.png
‘Alien: Romulus’ is de zevende film in de franchise rond het ruimtemonster. Dit keer wordt een stel jonge ruimtekolonisten gevolgd. Terwijl ze door een verlaten ruimtestation dwalen, komen ze oog in oog te staan met de levensgevaarlijke buitenaardse entiteit.

‘Alien: Romulus’ speelt zich af tussen de gebeurtenissen in ‘Alien’ (1979) en ‘Aliens’ (1986): de eerste twee (en volgens kenners ook de beste) films uit de reeks. De regie is in handen van de Uruguayaanse regisseur Fede Alvarez (maker van spannende en bloederige films als ‘Evil dead’ en ‘Don’t breathe’). Hij wilde voor ‘Romulus’ zo min mogelijk computereffecten en koos voor zogeheten praktische effecten, zoals miniatuursets en marionetten. Deze werden 38 jaar geleden ook gebruikt in ‘Aliens’. Alvarez vroeg de mensen die de effecten destijds maakten om hem te helpen. “Ik wilde echt terug naar de sfeer van die eerste delen, terug naar de ambachtelijke horror van die tijd.” Maar de kijker hoeft niet bang te zijn dat het er ouderwets uitziet. “’Alien: Romulus’ is helemaal van 2024. Je kan de ontwikkeling in film niet stoppen. Wij hebben de ideale combinatie: het beste van de klassiekers, gemaakt met de modernste technieken.”

Iconische rol
Het hoofdpersonage is Rain Carradine, gespeeld door Cailee Spaeny (bekend van ‘Priscilla’). Haar Rain is wat karakter betreft vergelijkbaar met Ellen Ripley. Deze heldin uit de eerste vier films werd geportretteerd door Sigourney Weaver. Cailee: “Sigourney heeft met haar iconische rol het startschot gegeven voor de moderne vrouwelijke actieheld. Ik heb er alles aan gedaan om van Rain net zo’n driedimensionaal personage te maken als Ripley.” De actrice belooft dat de fans tevreden zullen zijn. “Alles wat er in een Alien-film hoort te zitten, zit erin.”

Vandaag op TV