TV Krant

De mannenmaker (2024)


de-mannenmaker_st_5_jpg_sd-high.jpg
In ‘De mannenmaker’ transformeert Katja Schuurman kansloze mannen tot gewilde exemplaren. Het levert een leuke romantische komedie op.

Anne (Katja Schuurman) heeft een zwak voor de sulletjes van het andere geslacht. Ze wil deze mannen op een bijzondere manier hel- pen; ze begint een relatie, maar dat is puur een dekmantel om de man in kwestie de meest uiteenlopende dingen te leren. Hoe hij zich moet kleden, hoe hij complimentjes aan de vrouw moet maken, hoe hij netjes moet eten en hoe hij een leuk gesprek kan voeren. Als de man ‘af’ is, stopt Anne abrupt met het contact en gaat door naar de volgende. Tot ze de sullige Luuk (Leo Alkemade) onder handen neemt. Hij wordt zo’n leuke man, dat ze gevoelens voor hem ontwikkelt.

Doordacht
‘De mannenmaker’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Petra Kruijt. En wellicht omdat de film als basis een boek heeft, zijn de personages net wat ronder en is het verhaal net iets doordachter dan een standaard romkom-script, waarbij je de meeste ontwikkelingen al van mijlenver ziet aankomen. Natuurlijk voor- voelen we dat Anna valt voor Luuk, maar de weg ernaartoe zit vol leuke, originele momenten.

Charisma
Katja Schuurman is uiteraard ouder dan toen ze in de jaren negentig menig mannenhart sneller deed kloppen. Maar de 49-jarige actrice zit nog vol charismatische vrouwelijkheid, waardoor het logisch is dat de mannen zonder mopperen luisteren naar haar tips en tricks. Soms staat het beeld even stil en spreekt Anne de kijker rechtstreeks toe om het een en ander uit te leggen; een leuke gimmick. Om de mannen te helpen zet Anne soms haar seksualiteit in, maar vaker gebruikt ze een kwinkslag of gezond verstand. Anne is aardig en lief, waardoor je haar wilt blijven volgen in haar missie.

Vandaag op TV