TV Krant

De break-up club (2024)


Scherm_afbeelding_2024-08-30_om_13.26.44.png
Jazeker: ‘De Break-Up Club’ is de zoveelste Nederlandse romkom, maar het uitgangspunt is origineel en hoofdrolspelers Juvat Westendorp en Holly Mae Brood geven elkaar prima partij.

De romantische komedie is het populairste genre binnen de Nederlandse filmwereld. Er is blijkbaar een grote markt voor en ook ‘De Break-Up Club’ zal bij de doelgroep in de smaak vallen. Dat wil niet zeggen dat dit een heel goede film is, maar de hoofdrolspelers zijn op dreef en het uitgangspunt is origineel. Centraal staat de knappe Dylan (Juvat Westendorp, 2de v.l.), die samen met een vriend een bedrijfje heeft opgezet dat gespecialiseerd is in het beëindigen van relaties. Mensen die het te moeilijk of te gevaarlijk vinden om iemand te dumpen, huren Dylan in om de klus te klaren. Dat overkomt ook Zoë (Holly Mae Brood, 2de v.r.). Haar vriend heeft Dylan ingeschakeld, omdat ze zo’n controlfreak is. Zoë blijft verbluft achter tot ze bedenkt dat er een verhaal in het voorval zit. Ze is immers journaliste. Zoë loopt enkele dagen mee in het bijzondere werkleven van Dylan en vanzelfsprekend – dat zijn nu eenmaal de regels van het genre – bloeit er liefde op.

Ontwikkeling
De uitmaakservice, genaamd De Break-Up Club’ is een wat vergezocht idee, maar het wordt prima uitgewerkt. Zoals uit de film blijkt is het in sommige gevallen een uitkomst, bijvoorbeeld bij iemand die heel agressief wordt. In dit soort films draait het echter om de liefde, en dan het liefst tussen twee uitersten. Hier zijn dat de onbezorgde Dylan die het leven neemt zoals het komt en zelfs geen agenda gebruikt. En Zoë die in paniek raakt als iets niet helemaal volgens plan verloopt. Zij maakt de grootste ontwikkeling door, langzamerhand ontspant ze zich en geeft ze zich over aan het avontuur. Holly Mae Brood speelt dat knap en de actrice toont hiermee aan dat ze zich steeds verder ontwikkeld.

Vandaag op TV